Diáksport Nap 2021
2021-11-16 20:25

A Magyar Diáksport Szövetség a hosszú COVID-időszak után ismét mozgásra hívta az iskolákat az Európai Diáksport Napján, szeptember 24-én. Idén az esemény fő célja az volt, hogy az élménysport programokkal a gyerekek életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás, megszeressék és felfedezzék a mozgás, a közösségi sportolás örömét. Az esemény fókusztémája, az iskolai terek mozgástérré alakítása és a meglévő iskolai eszközök új szemléletmód szerinti felhasználása.

A sportos napunkat reggel 9-kor kezdtük azzal, hogy a kicsiny gyermeksereggel kivonultunk a községi sportpályára, ahol közös bemelegítés után elindult az egyetlen kötelező elem teljesítése, a 2021 méter lefutása. Az alábbi helyezettek teljesítették legjobban a távot, ezúton is gratulálunk nekik:

Alsó tagozat: 1. Andrássi Martin 2. Papp Dominik 3. Füzy Blanka

Felső tagozat: 1. Farkas Albert 2. Féder Andor 3. Féder Dorián

Az eredményhirdetést követően, az iskola külső és belső tereiben elhelyezett állomásokon mozoghattak tovább a gyermekek 11:30-ig. Az alábbi sportolási lehetőségek közül választhattak: foci, tánc, kötélhúzás, jóga, görkorcsolya, gördeszka, roller, kidobó, pingpong, kosárlabda, ügyességi vetélkedő, célba dobás, tollaslabda, népi játékok, teqball, tchoukball. Jó volt látni a sok mosolyt, felfedező, csillogó tekinteteket, az igazi gyermeki örömöt az arcokon.

Reméljük, hogy jövőre ezen a napon ugyanilyen nagy élménnyel tudjuk majd megajándékozni iskolánk tanulóit!

Ezúton szeretném megköszönni a kollégák segítségét és munkáját, valamint a támogatásokat az Aprajafalva Bt.-nek, a községi Zöldség-Gyümölcs Vegyeskereskedésnek, Ladánybenei Zöldségesnek, valamint a drónfelvételt a Kom-Tech Automation Kft.-nek és a jógaoktatást Gazsik-Doricsák Virginiának.

A diáksport napon készült képek a galériában megtekinthetők-> Irány a Galéria!

 

Konczig Kitti

testnevelő