Talmácsi ringen jártunk
2022-10-22 12:01

A Csurgays diákok a Talmácsi-ringen jártak

A Nemzeti Tehetség Program keretében a Csurgay Franciska Általános Iskola tanulói elméletben és gyakorlatban is betekintést nyerhettek a motorozás rejtelmeibe.

A gyermekeket két turnusban, busszal szállították a helyszínre, ahol már pogácsával, ásványvízzel várták őket a szervezők. Megnézhették Talmácsi Gábor versenymotorait, kupáit és egyéb kiállított relikviáit. Felülhettek egy valódi rendőrmotorra, ajándékok fejében érdekes feladatlapot tölthettek ki, és együtt táncolhattak, tornázhattak egy rendőrségi robottal, ami a kresz alapvető szabályaira tanította a diákokat, felhívta figyelmüket a biztonsági előírások betartásának fontosságára. Természetesen a legizgalmasabb a Minimotoros program volt, melyhez a ruházatot és a teljes védőfelszerelést (az öltöztetést is!) a szervezők biztosították. Az oktatók nagy türelemmel, hosszasan készítették fel, tanították a tanulópályán a diákokat a motorozásra. Majd kísérettel elindították őket a nagypályán, ahol jónéhány körön keresztül élvezhették az újdonsült kis motorosok a „száguldást”.

A rendezvény rendkívül jól szervezett volt, ütemesen haladtak a gyerekek egyik állomásól a másikra, a végén névre szóló oklevéllel és sok-sok élménnyel tértek vissza az iskolába. Köszönjük szépen Talmácsi Gábornak és kollégáinak, hogy lehetővé tették ezt a fantasztikus programot a diákjaink számára, reméljük több gyermek figyelmét felkeltették a motoros sport iránt.

Képekért irány a galéria!->kattintás ide!